Ekopracownia 2023 dofinansowana ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Toruniu oraz Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w formie dotacji w kwocie 45 000,00 zł.

Jadłospis

 

 

Smacznego!

 

07.11.2025 r. (piątek)

Paluszki rybne

Ziemniaki

Sałatka szwedzka, herbata

Alergeny: 1,4

12.11.2025 r. (środa)

Krupnik

Chleb pszenno – żytni i chleb z niskim indeksem glikemicznym

Owoc

Alergeny: 1,9

13.11.2025 r. (czwartek)

Ryż w sosie słodko-kwaśnym z kurczakiem

Herbata

Alergeny: 1,3,9

14.11.2025 r. (piątek)

Jajo w sosie musztardowym

Ziemniaki

Groszek z marchewką

Herbata

Alergeny: 1,3,7

 

17.11.2025 r. (poniedziałek)

Zupa jarzynowa

Chleb pszenno – żytni i chleb z niskim indeksem glikemicznym

Jogurt

Alergeny: 1,7,9

18.11.2025 r. (wtorek)

Pieczeń rzymska

Ziemniaki

Surówka z białej kapusty

Herbata

Alergeny: 1,3

19.11.2025 r. (środa)

Wieprzowina w warzywach

Chleb pszenno – żytni i chleb z niskim indeksem glikemicznym

Jogurt pitny

Alergeny: 1,7,9

20.11.2025 r. (czwartek)

Polędwiczki z kurczaka w sosie pieczarkowym

Makaron

Herbata

Alergeny: 1,7

21.11.2025 r. (piatek)

Dorsz pod pierzynką

Ziemniaki

Surówka z kiszonej kapusty i papryki

Herbata

Alergeny: 1,4

24.11.2025 r. (poniedziałek)

Grochówka

Chleb pszenno – żytni i chleb z niskim indeksem glikemicznym

Owoc

Alergeny: 1,9